Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2014-01-19 14:05:34

andy_czarny
andy_czarny
Reputacja: +  0  -

Andy truchta..

Witam wszystkich
Mam 27 lat i od kiedy pamiętam uprawiałem jakiś sport głównie piłka nożna ale i pływanie czy momentami sporty walki. Przyszły jednak studia czas pijaństwa i kebabów... Po tym okresie pijaństwo gdzieś odpadło ale zostało "mało" zdrowe jedzenie i oponka .
Doszło do tego ze w lutym/marcu 2013 ważyłem 91km przy wzroście 174cm

Wziąłem się wiec za siebie i schudłem troszkę do 82 gdzieś w połowie kwietnia ale zatęskniłem też za dobra formą i płaskim brzuchem...
Postanowiłem biegać bo to może każdy i wszędzie

Truchtałem tak sobie przez miesiąc, no może 6tyg i wtedy w moim życiu zaczął się najgorszy okres ale nie będę was zanudzał, w skrócie:
Próba samobójcza bardzo bliskiej mi osoby(lekarze, policja szpitale itp itd) , wielkie problemy finansowe , walka o utrzymanie działalności.. aż do problemów ze zdrowiem... depresje.... Przez ten okres nie miałem siły ani ochoty na nic tylko zamknąć się w 4 ścianach... Zaniedbałem bieganie i pewnie nie ruszałbym się wcale gdyby nie moja dziewczyna, która zmuszała mnie do jazdy na rowerze.. Przejeździłem więc cale wakacje i udało mi się nie przytyć...
'
Z początkiem października "Biegacz z pólnocy" podpowiedział idź pobiegaj właśnie po to żeby się zrelaksować i odstresować...
Tak tez zrobiłem i (Cytuje siebie z innego forum):
"Co do samego biegania to chyba przez to wszystko zapomniałem jakie to fajne... z usmiechem biegłem te 30 min i musiałem wyglądac jak głupek ale co mi tam, pooglądałem okolice i ładne panny na rowerach, odstresowałem się- czego chcieć wiecej...?!

Jeśli ktoś z nudy przeczytał całość to szczerze dziekuje

Bede biegał bo lubię i Wuj!!

Żeby wszystko było tak jak powinno to przebiegłem już swoje pierwsze 10KM na treningu- powyżej godziny niestety i 30 min biegu to nie jest wielkie wyzwanie dla mnie wiec zdecydowałem się na plan: "Maraton - 24 tygodniowy plan dla początkujących"

Koniec roku to kolejne problemy ze zdrowiem ale w 2014 zaczynam od nowa i mam nadzieje ze tym razem sie uda!

Moje cele??
Hmmm
1.Chce ważyć poniżej 75 (im bliżej 70 tym lepiej)
2.Chce przebiec 10km poniżej godzinki najlepiej bliżej 50min
3.Chce przebiec maraton

Ktoś powie to nic wielkiego a inny ze to za dużo jak dla mnie ale po to właśnie chce załozyc tutaj micro blog i zapraszam do komentowania moich poczynań i moze jakiejs podpowiedzi

Bede informowal na bieząco o moich treningach itd na microblogu bo moza tu takowy załozyc pzdrawiam

--
[run-log.com]
blog:

#2 2014-01-19 14:43:13

Borbet
Borbet

Andy truchta..

Ja przeczytałem całe i bardzo fajnie mi się to czytało. Już zrobiłeś dużo a najważniejsze, że masz cel, bo bez niego nie zabiegł byś nigdzie. Dobrze wiesz, że stoisz na drodze do wielu porażek ale i do jeszcze większej ilości sukcesów. Ani się nie obrócisz a 'dyszkę' machniesz w 50 min Ważne aby treningi były regularne i zróżnicowane i warto nie zapominać u dłuuugich i wolnych wybieganiach.
Ja osobiście Ci kibicuję i życzę wielu przebiegniętych kilometrów

Pozdrawiam!

--
[run-log.com]

Edytowany Borbet (2014-01-19 14:46:07)

#3 2014-01-19 14:50:04

andy_czarny
andy_czarny

Andy truchta..

Dzisiaj powininem machnac 12 chyba ale wieje strasznie (odczuwalna -15) ciekawe czy dam rade wyjsc z domu. Postaram sie... Czasem brakuje sie przez problemy a czasem zdrówko nie pozwala..ale zobaczymy co bedzie

--
[run-log.com]
blog:

#4 2014-01-19 14:57:53

Borbet
Borbet

Andy truchta..

Wiesz andy, jak to mówi stare porzekadło, nie ma złej pogody jest tylko zły ubiór i słaby charakter
Ubierz się szczelnie i go on!

--
[run-log.com]

#5 2014-01-19 19:26:38

andy_czarny
andy_czarny

Andy truchta..

no własnei problem w tym ze ciuchów brakuje musze cos dokupic....

--
[run-log.com]
blog:

Stopka forum

Narzędzia moderatora