Rejestracja / Logowanie »
Prowadź osobisty dzienniczek treningowy. Dodawaj aktywności, oglądaj statystyki, poprawiaj życiówki! Odszukaj znajomych, dołącz do naszej społeczności!

• Nie jesteś zalogowany.

#1 2012-07-20 12:39:03

MartinTcV
MartinTcV
Reputacja: +  0  -

Aplikacja Run-log na Androida

Witam,
Planuję zakupić sobie SE Xperia x8 czy x10, ale nie wiem do końca na jakiej zasadzie działa ta aplikacja i nadajnik GPS w telefonie, który z nią współpracuje.
Pobieranie aktualizacji nie będzie konieczne, więc pieniędzy za to nie będzie brało, a chyba tylko za to się płaci. Dokładniej chodzi mi o to, czy jeśli będę miał komórkę na kartę bez zobowiązującej umowy to czy za korzystanie i prawidłowe funkcjonowanie aplikacji będzie pochłaniało środki z mojego konta?

--

#2 2012-08-31 10:44:09

mat
mat

Witam,
Mam problem z zapisywaniem trasy,do maja używałem na SE XPERI i wszystko było jak najbardziej OK.
Teraz po kilku miesiącach chciałem znów używać i niespodzianka ,aplikacja nie zapisuje śladu trasu.
Trening się zapisuje tzn.dystans i czas aplikacja działa ale nie ma śladu trasy.
Ikonka GPS oczywiście nie mruga,historia treningów wyczyszczona a poza tym wyrzuciłem i ponownie zainstalowałem aplikacje i nici(
Może ktoś pomoże ,coś podpowie bo już myślę o zmianie aplikacji na inna a podobała mi się

#3 2012-08-31 15:25:40

Mateo_kslo
Mateo_kslo
Reputacja: +  1  -

a połączony z internetem? bo mi trasę pokazuje jak mam 3g albo wifi, bez neta pokazuje tylko czas i dystans.

--
[run-log.com]

#4 2012-08-31 15:38:19

mat
mat

Mateo_kslo
a połączony z internetem? bo mi trasę pokazuje jak mam 3g albo wifi, bez neta pokazuje tylko czas i dystans.

Połączony ,połączony i 3g też włączone

#5 2012-09-03 09:24:06

mat
mat

mat
Witam,
Mam problem z zapisywaniem trasy,do maja używałem na SE XPERI i wszystko było jak najbardziej OK.
Teraz po kilku miesiącach chciałem znów używać i niespodzianka ,aplikacja nie zapisuje śladu trasu.
Trening się zapisuje tzn.dystans i czas aplikacja działa ale nie ma śladu trasy.
Ikonka GPS oczywiście nie mruga,historia treningów wyczyszczona a poza tym wyrzuciłem i ponownie zainstalowałem aplikacje i nici(
Może ktoś pomoże ,coś podpowie bo już myślę o zmianie aplikacji na inna a podobała mi się

Już ok, pomogło wgranie innej aplikacji i po zapisaniu jednego treningu już RUN-LOG działał

#6 2012-10-17 16:35:32

MartinTcV
MartinTcV

Mam takie pytanie... A mianowicie. Jestem świeżym posiadaczem LG Swift L3, który posiada GPS i Androida.
Co do telefonu może nie jest rewelacją, ale to był, że tak powiem prezent od matki i nie miałem nawet głosu w sprawie wyboru telefonu.
Zapuściłem sobie dzisiaj aplikację endomondo w drodze do szkoły i wyliczyła mi dystans 1km, z czego po przeniesieniu na mapę na stronie trochę pokrzaczyło. Pokazało tak: http://www.endomondo.com/workouts/ikIlU2jnUqI [endomondo.com] Wszystko byłoby dobrze, gdyby na ulicy Krasińskiego nie zahaczyło i nie zrobiło dodatkowego dystansu, bo tam linia powinna iść cały czas prosto. Ale mniejsza o to. Wyliczyło 1km. Po przyjściu do domu rozrysowałem trasę przez run-log.com i wyliczyło ok 750m. Czyli różnica jest kolosalna. Jutro powtórnie spróbuję puścić na tej trasie aplikację run-log, dziś nie puściłem, bo jak ostatnim razem załączyłem ją w drodze do sklepu to narobiło mi takie szlaczki, że musiałbym iść od jednej strony ulicy do drugiej.
Teraz tak się zastanawiam czy to czasem nie jest wina słabego GPS? Telefon należy do tańszych toteż jakość odbiornika może nie robić szału...

--

#7 2012-10-17 21:58:45

marco406
marco406

Czy można jeszcze raz prosić o zrzut jak zapisać ślad z Androida do pliku GPX.
Nie mogę znaleźć miejsca gdzie wyświetla się podgląd treningu, chodzi mi o n/w wpis:
Wyświetlić podgląd treningu w serwisie Run-log
Zapisać mapę w postaci GPX lub KML

Ewentualnie czy jakaś aplikacja konwertuje pliki RLG na GPX?

Dzięki, pozdrawiam

#8 2012-10-19 23:32:23

bizonbbc
bizonbbc

marco
Jeśli wysłałeś trening z telefonu do serwisu, to pojawi się on Tobie w kalendarzu pod datą dnia w którym trening przeprowadziłeś. Klikasz na ten 'terning', otwiera się okno: 'Wpis biegowy - Trening' z wyrysowaną mapą. Tuż pod nią, po prawej stronie masz: 'pobierz GPX'. Klikasz, zapisujesz plik (np. na pulpicie).
Następnie importujesz go z zakładki 'Trasy i miejsca'.
Mnie sie udało, Tobie też powinno.

#9 2012-10-20 10:22:07

marco406
marco406

Dziwne, wczytałem wczorajszy trening i faktycznie pojawiła się mapka i możliwość zapisu do GPX.
Wczytywałem wcześniej treningi i tego nie było (była tylko pierwsza tabelka, z datą, czasem, dystansem, ...).
Wywaliłem wszystkie wcześniejsze treningi, wczytałem jeszcze raz i teraz jest OK.
Dzięki za pomoc :-)

Ale widzę, że ślad gpx nie jest pełny, brakuje zapisu czasu (nie można sprawdzić międzyczasów). U was też tak jest?

#10 2012-10-24 08:23:17

bizonbbc
bizonbbc

Niestety, u mnie również cos szwankuje: po paruset metrach wyrzuca jakiś błąd i pytanie czy kontynuować... z tym że nie jestem wstanie tego wychwycić, bo biegnę No i po problemie dowiaduję się już po treningu, eh.

Po wczorajszej aktualizacji programu, dzisiejszy trening 'nagrał się' cały, bez problemów.
Czas, średnia, wszystko na swoim miejscu

Edytowany bizonbbc (2012-10-25 22:55:23)

Stopka forum

Narzędzia moderatora